ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Από Σάββατο 28 Απρ. 2018 εώς Τρίτη 01 Μάι. 2018

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 28/04 - 01/05/2018

 1η ΗΜΕΡΑ: Πάτρα – Μπίτολα – Στρούγκα.
Αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο από Πάτρα για Οχρίδα στις 06:00 το πρωί. Περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη Νίκη (συνοριακός σταθμός) μετά από μία στάση, συνεχίζουμε για την μαγευτική πόλη της Μπίτολα (Ρωμαικό βουτύλιο, Ελληνικό Μοναστήρι), όπου θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Δημητρίου. Μεσημεριανό. Από εκεί παίρνουμε το δρόμο για τη Στρούγκα, όπου βρίσκεται το παραλίμνιο ξενοδοχείο μας (200 μ. απ’ τον παραποτάμιο πεζόδρομο).

2η ΗΜΕΡΑ: Στρούγκα – Οχρίδα – Κρουαζιέρα Οσ. Ναούμ – Στρούγκα.
Μετά το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με προορισμό την πόλη της Οχρίδας όπου θα γίνει η κρουαζιέρα στον Όσιο Ναούμ, μοναστήρι με  εκπληκτικές  τοιχογραφίες, κτισμένο τον 10ο αιώνα, σε μια περιοχή που υπήρξε έδρα της Ελληνορθόδοξης  Αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους τη Βίβλο και την αλφάβητο (Κυριλλική). Τέλος θα αγναντέψουμε το αντικρινό Πόγραδετς (Αλβανία), από τις πηγές του ποταμού Δρένου.
Το απόγευμα μετάβαση στην παλιά πόλη της Οχρίδας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα μικρομάγαζα κεραμικής – λαϊκής τέχνης και επίσκεψη (προαιρετικά) στο μουσείο Νερού. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε τις Βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Κλήμης) και τα παλαιά ελληνικά αρχοντικά κάτω από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας κι’ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, ξεκούραση.
 
3η ΗΜΕΡΑ: Γιοβάν Μπιγκόρσκι-Μαύροβο-Στρούγκα
Πρόγευμα. Διαδρομή κατά μήκος του ποταμού, δίπλα από το φαράγγι της Ράντιτσα, για το μοναστήρι Γιοβάν Μπιγκόρσκι και τη λίμνη του Μαύροβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γέυμα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Οχρίδα και χρόνος ελεύθερος για περίπατο και καφέ.

4η ΗΜΕΡΑ: Στρούγκα – Φλώρινα- Πάτρα
Πρόγευμα και αναχώρηση για την όμορφη Φλώρινα. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για Πάτρα. Άφιξη αργά το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο: 185,00€       

Διαφορά μονόκλινου: 55,00€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:   

  • Αρχηγός – Συνοδός γκρουπ
  • Κρουαζιέρα στον Όσιο Ναούμ.
  • Διαμονή με πρωινό και δείπνο στο 4* Drim Hotel
  • Μετακίνηση σε όλους τους παραπάνω προορισμούς με πολυτελές λεωφορείο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω ως συμπεριλαμβανόμενο.
  • Είσοδος σε μουσεία.


Παρατηρήσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (με λατινικούς χαρακτήρες)
  • Κράτηση το αργότερο μέχρι 16/04/2018 με προκαταβολή 90,00€ ανά άτομο.