ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ 27/06/24 - 03/07/24

Ιούνιος 27, 2024
7ήμερη
670€ / άτομο

      ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ

7ήμερη οδικοακτοπλοϊκή εκδρομή 

 

Ανκόνα - Ρώμη - Σιέννα - Φλωρεντία - Βενετία - Μεστρέ

Αναχώρηση 27/06/24 - 03/07/24

 

1η ημέρα:  Πάτρα  - Ανκόνα Εν Πλώ
Συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας στις 16:00 και αναχώρηση στις 18:30 για Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Ρώμη (304 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα στις 13:30 –ώρα Ιταλίας- και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας τη Ρώμη. Άφιξη στην Αιώνια Πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Ρώμη
Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη σύμβολο! θα δούμε τη Βίλλια Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο – ταο μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την πιάτσα Βενέτσια όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατινό, τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα, καθώς και το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όπου θα θαυμάσουμε και την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου. Για την συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τις περίφημες πλατείες όπως η Πιάτσα Ναβόνα και η Πιάτσα Ντι Σπάνια. Διανυκτέρευση

 

4η ημέρα: Ρώμη – Σιέννα – Φλωρεντία (325 χλμ)

Πρώτη μας στάση η μεσαιωνική Σιένα και ακολούθως, μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή, φτάνουμε στην Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη-λίκνο της Αναγέννησης, για να γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, το Πόντε Βέκκιο, το ντουόμο της Φλωρεντίας (Παναγία των Ανθέων) με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το Καμπαναριό του Τζιότο, το βαπτιστήριο και την πιάτσα Ρεπούμπλικα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

5η ημέρα: Φλωρεντία – Βενετία (415 χλμ)
Αναχώρηση για τη μοναδική Βενετία. Φτάνοντας θα προσεγγίσουμε το κέντρο της πόλης των Δόγηδων μέσω θαλάσσιας συγκοινωνίας. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στη «πόλη των Δόγηδων», τη ρομαντική πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά με αναρίθμητα κανάλια και μικρές γέφυρες, βλέποντας την πλατεία του Αγ,Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, τη γέφυρα των Στεναγμών και τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Ανάμεσα στις επισκέψεις μας, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο της περιοχής του Μέστρε.

6η ημέρα:  Μέστρε – ’Αγιος Μαρίνος-Ανκόνα, απόπλους για Ηγουμενίτσα (370 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τον γραφικό ‘Αγιο Μαρίνο ή επίσημα, Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Άγιου Μαρίνου, το μαγευτικό μικροκράτος, που σφύζει από μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

7η ημέρα: Ηγουμενίτσα-Πάτρα – Επιστροφή στην Πόλη μας
Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Τιμή κατ'άτομο: 670€ σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα και οδικώς ,Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) Περιορισμένος αριθμός
  • Έμπειρος Αρχηγός –Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Ρώμη με πρωινό.
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Φλωρεντία με πρωινό.
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Βενετία με πρωινό.
  • Check points.

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους, βαπορέττα Βενετία (20€)
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς παραλήψεις για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.