ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) – ΕΔΕΣΣΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Λουτρά Ποζαρ
Φεβρουάριος 22, 2019
3 μέρες
110 €/ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

1η ΗΜΕΡΑ

Λουτρά Ποζάρ

Aναχώρηση 07.00 από τον Υπεραστικό σταθμό του  ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΙΑΣ. Μετά από ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στο γραφικό χωριό του  Παλαιού Αγίου Αθανάσιου ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλιά. Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, παρά το γεγονός, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε νεκρώσει, αποτελεί πλέον τον πιο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από Ηπειρώτες ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός. Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το οποίο θα επισκεφθούμε αν το επιτρέπει ο καιρός, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, απ’ τους  ομορφότερους ορεινούς οικισμούς  της  Ελλάδας. Επιστροφή και φαγητό στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.

 

 

 

Λουτρά ΠοζαρΣυνεχίζουμε για την  όμορφη πόλη της Έδεσσας όπου  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση .  Η Έδεσσα δεν θα μπορούσε να λέγεται πόλη των νερών χωρίς τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Οι 11 καταρράκτες  βρίσκονται στην άκρη βράχου σμιλεμένου από το νερό που λέγεται ‘φρύδι της πόλης’.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν θα παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στο αριστοκρατικό «Βαρόσι». Εδώ βρίσκονται τα ωραιότερα παλιά σπίτια της Έδεσσας, κτισμένα πάνω στον βράχο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θα συναντήσετε σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της γειτονιάς ενισχύουν οι παλιές βυζαντινές εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και των Αγίων Πέτρου και Παύλου, κτισμένες τον 14ο αιώνα με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ

Λουτρά ΠοζάρΠρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390μ. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα λουτρά μας και να αφεθούμε στην ομορφιά της φύσης. Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Το απόγευμα επίσκεψη και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη Νάουσα στο άλσος του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

 

 

 

3η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για την γραφική Καστοριά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις αργά το απόγευμα.

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 110,00€ σε δίκλινο δωμάτιο.

 

Διαφορά μονόκλινου: 25,00€

 

 Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • Δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στην Έδεσσα
  • Αρχηγός – Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Α.Π.Υ με Φ.Π.Α

 

 Σημείωση:

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.