ΑΝ.ΘΡΑΚΗ-ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΤΡΟΙΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΑΝ.ΘΡΑΚΗ-ΙΜΒΡΟΣ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΤΡΟΙΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Σεπτέμβριος 4, 2022
5ήμερη
330€ / άτομο

 1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

 

Αναχώρηση στις 05:00 π.μ. από τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις και αφού περάσουμε τον έλεγχο στα σύνορα, φτάνουμε στο Τσανάκαλε γύρω στις 19:00 μ.μ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ξεκούραση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΙΜΒΡΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την Ίμβρο, το νησί του Πατριάρχη μας. Ανάλογα με τα ωράρια των πλοίων θα περάσουμε στην Ίμβρο ή από το Τσανάκαλε ή από το Καπάντεπε. Θα περιηγηθούμε στα κυριότερα χωριά του νησιού, ξεκινώντας με το Eυλάμπιο, το οποίο θεωρείται συνοικία της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε για το Γλυκύ, κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, το οποίο διεκδικεί επάξια το τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Επόμενος σταθμός το Κάστρο και το χωριό Άγιοι Θεόδωροι, το οποίο πήρε το όνομα του από ομώνυμο εκκλησάκι, πνιγμένο στο πράσινο με κυρίαρχο δέντρο την ελιά. Τελειώνοντας την περιήγηση μας, θα δούμε τα χωριά Σχοινούδι και Αγρίδια. Φυσικά θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Παναγιά με την όμορφη Μητρόπολη και το Ελληνικό σχολείο που εγκαινίασε ο Πατριάρχης μας 12 Οκτωβρίου 2015. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλε. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΔΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

 

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την θρυλική Τροία.  Εκεί θα θυμηθούμε τον Πανούργο Οδυσσέα, τον μοναδικό πολεμιστή Αχιλλέα, τον Αγαμέμνονα, αλλά και τον μεγάλο έρωτα του Πάρη και της Ωραίας Ελένης. Αφού ξεναγηθούμε, θα συνεχίσουμε για να πάρουμε το φέρυ και να περάσουμε στην Τένεδο η οποία κατέχει μία σπουδαίας σημασίας στρατηγική θέση. Τώρα πια ζουν λίγοι Έλληνες όμως η παλιά Ελληνική συνοικία αποτελεί το στολίδι του νησιού και είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες. Συνεχίζει μετά από πολλούς αιώνες να παράγει εξαιρετικό κρασί που το έχουν υμνήσει πολλοί οινογνώστες. Φημίζεται ακόμη για τα κεραμικά της. Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το λιμάνι, η χώρα με την Ελληνική και την Τούρκικη συνοικία και το κάστρο. Θα δούμε την Ελληνική εκκλησία, το σχολείο που σήμερα είναι ξενοδοχείο, το Μουσείο και θα έχουμε χρόνο στην αγορά και στα ταβερνάκια ανάλογα με την αναχώρηση του πλοίου. Επιστρέφουμε στο Τσανάκαλε όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Δείπνο διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ:ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ                          

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας για την πανέμορφη Αδριανούπολη. Η Αδριανούπολη υπήρξε πρωτεύουσα της Τουρκίας μέχρι το 1453. Από εκεί και μετά ήταν η  Κωνσταντινούπολη. Ξεχωρίζει το μοναδικό Σελιμιγιέ Τζαμί που χτίστηκε το 1794 από τον αρχιτέκτονα Σινάν. Οι μιναρέδες του φτάνουν τα 70 μέτρα. Θα δούμε το Καραβάν Σαράι του Ρουστέμ Πασά, που σήμερα είναι ξενοδοχείο πολυτελείας. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα αγάλματα των Πεχλιβανίδων που όπως λένε από εδώ ξεκίνησε αυτό το άθλημα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά, τα Ελληνικά σπίτια επίσης. Εμείς θα περπατήσουμε στον πολύ όμορφο πεζόδρομο με τα πάρα πολλά εμπορικά μαγαζιά και στην διπλανή κλειστή αγορά. Θα γευματίσουμε και το απογεύμα αναχωρώντας από την Αδριανούπολη ,θα περάσουμε από το Κάραγατς να γνωρίσουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό του εκεί που κάποτε στάθμευε το διάσημο Όριαν Εξπρές. Σήμερα χρησιμοποιείται πλέον ως κτήριο διοίκησης από το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης. Αφού περάσουμε τα σύνορα, και ανάλογα με τον χρόνο που θα διαθέτουμε, θα κάνουμε μία στάση στο Σουφλί ή στο Διδυμότειχο. Συνεχίζουμε για την Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.  Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΠΑΤΡΑ 

 

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή και συνεχίζουμε για Καβάλα. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας, περίπου μια ώρα. Επόμενη στάση, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό, στην πανέμορφη Βέροια. Επιστροφή στην πόλη μας περίπου στις 22:00 μ.μ.

 

Τιμή κατά άτομο: 330,00€

Διαφορά μονόκλινου: 115,00€.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό και βραδινό στην Ελλάδα σε 3* Sup. (Κομοτηνή).
  • 3 διαν/σεις σε πολυτελές ξενοδοχείο 5* με πρωινό και βραδινό στο Τσανάκαλε.
  • Αρχηγός του γραφείου.
  • Διπλωματούχος τοπικός ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Διόδια και γέφυρες.
  • Εισιτήρια πλοίων: ‘Ίμβρο, Τένεδο, Τσανάκαλε

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους & θεάματα.
  • Επιπλέον γεύματα - δείπνα, ποτά, φιλοδωρήματα.
  • Και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν

αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

 

Σημείωση: Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς καμία παράληψη.

 

                                           ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ